Избрани Новини

Дупничани ще дигат къща на бедно семейство

Домът им изгоря преди дни

В Дупница започна кампания за събиране на средства в помощ на бедно семейство от Дупница, на което преди дни изгоря почти цялата къща,заедно с покъщината в нея, информира zadupnitsa.com.

Припомняме, че пожарът избухна в Дупница около 18:30 часа на 13-ти март, неделя.Къщата се намира на улица „Св.Иван Рилски срещу хипермаркет „Кауфланд“. Тогава два екипа на пожарната се бориха с огъня, който бе обхванал третия етаж и покрива. Силният вятър затрудняваше максимално работата на пожарникарите. От къщата бе изведено тричленно семейство, което не е пострадало.

Ето какво пише във Фейсбук страницата си една от организаторките на кампанията Мария Иванова:

„Скъпи съграждани, с група мои приятели и съмишленици решихме да организираме кампания за събиране на средства в помощ на бедното семейство от Дупница, на което преди дни изгоря почти цялата къща заедно с всичко в нея. Както сами виждате от снимките по долу, изгоряло е всичко, като от огъня е спасена само една стая, която също е с обгорял таван и стени. Дъщерята и внучката в семейството страдат от бронхиална астма и дишането в помещението, в което е принудено да спи цялото семейство, е изключително трудно. Сами виждате, че хората се нуждаят буквално от всичко, за да изградят къщата си наново или поне частично. Всякакви строителни материали, мебели, дрехи, храна, провизии и разбира се, финанси. Аз и моите приятели вярваме, че все още се намират човеци, които няма да останат безразлични пред тази трагедия и ще помогнат кой както и с каквото може !“



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов