Избрани Новини

Вицепремиерът Кунева е сред гостите на празника "Кюстендилска пролет"

Тържествата започнаха на централния площад "Велбъжд"

Вицепремиерът и министър на образованието и науката Меглена Кунева и омбуцманът Мая Манолова са сред официалните гости на празника „Кюстендилска пролет“, предаде радио „Фокус“. На площад „Велбъжд“ присъстват още народният представител от ПП ГЕРБ Кирил Калфин, Виктор Янев – областен управител на Кюстендил, председателят на общински съвет Йордан Андонов, стотици граждани и гости на Кюстендил.

Тържествата по повод празника „Кюстендилска пролет” започнаха в 11.00 часа на централния площад „Велбъжд”, където се отслужва молебен за здравето на всички кюстендилци. След това ще се състои ритуал по предаване символите на града на новоизбраната девойка „Кюстендилска пролет 2016” – Мирослава Ангелова. Тържествата днес ще преминат традиционно с много музика, пролетни усмивки и добро настроение.

В празничната програма участие ще вземат ансамбъл „Гайтан”, съвместно с музикална фолклорна група „Огражденска четворка”.

По-късно общоградското тържество ще продължи в лесопарк „Хисарлъка”, където отново се организира музикална програма. Началото на програмата там започна в 12.00 часа на сцената в лесопарка, където ще участват състави от Община Кюстендил и гостите от „Огражденска четворка”.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов