Избрани Новини

Започна пролетното чистене в Разлог

Централната водна алея в града вече е почистена и измита

С почистване на водните алеи и засаждане на нови дръвчета в Разлог стартира кампанията по пролетно почистване.

Централната водна алея в града вече е почистена и измита, а около нея са засадени дръвчета от вида Acer plat. „Cleveland“. Предстои почистване и на останалите водни атракциони в Разлог. Усилено се почистват зелените площи и парковете както в  града, така и в населените места на общината. „Чистият вид на града и прилежащите населени места е от изключително  значение“- каза кметът на Разлог инж. Красимир Герчев и допълни че, ще бъдат използвани всички възможни ресурси в тази насока, за да се  поддържа чистия и приветлив вид.

Приоритет за Община Разлог са също зелените площи, красивите декоративни храсти, цветя и дръвчета. Засаждат се и подменят счупени и изсъхнали дръвчета по улиците на Разлог, които представляват опасност както  за преминаващи пешеходци, така и за автомобили. 30 бр. дръвчета от вида Acer plat.“Drummondii“ ще бъдат засадени на ул. „Черна река“. На ул. „Братя Каназиреви“ ще бъдат подменени 3 бр. дръвчета от вида Acer plat. „Cleveland“, а на ул. „Христо Ботев" ще се подменят счупени дръвчета с нови от вида „Catalpa“. В зелените площи пред Исторически музей-Разлог е засаден чинар тип „Pleatanus acerifolia“.

За красивия и привлекателен вид на града и населените места Общинска администрация-Разлог призовава жителите да се включат в пролетното почистване, което е организирано за 26 март. Отпадъците от пространствата пред домовете, тротоарите, уличните платна, както и от междублоковите пространства и зелените площи ще бъдат извозени от техника, осигурена от Община Разлог. За целта е необходимо стопаните на къщи и домоуправителите в блокове и кооперации да направят съответната организация и да се обадят на тел. 0747/80 095, до 25.03.2016 г.

Пролетното почистване на града и засаждането на различни видове растителност ще продължи и през следващите седмици.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)