Избрани Новини

Кметът Камбитов: Община Благоевград ще продължи да бъде надежден партньор на Американски университет в България

На студентите, на които им предстои дипломиране, кметът пожела успешна реализация

Кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов бе сред официалните гости на годишния прием на Американския университет в България. Събитието се организира по повод дипломирането на XXII випуск на висшето учебно заведение в Благоевград. Приемът бе открит от новия президент на  университета Страци Кулински, който благодари за доброто сътрудничество между университета и институциите, и в частност Община Благоевград. Кулински покани за приветствено слово и кметът д-р Атанас Камбитов.

"За нас винаги е било чест да бъдем тук. Предполагам, че няма да изненадам никого, ако кажа че във времето Община Благоевград и АУБ работят много добре. Съдействат си, партнират си, няма да бъде изненада да кажа, че така ще бъде и занапред. И Общината и университетът имат своето място в Стратегията за развитие, така че пред нас стоят още много възможности и трябва да работим в тази посока. Пожелавам на Вас г-н Кулнски, успешен мандат, на всички тук пожелавам успех. Бъдете здрави и знайте, че винаги може да разчитате на Община Благоевград като на един надежден партньор“, каза в част от приветственото си слово кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов.

На студентите от Американския университет в България, на които им предстои дипломиране тази година, кметът Камбитов пожела успешна реализация.

Сред официалните гости на годишния прием бяха и народният представител Даниела Савеклиева, председателят на ОбС Радослав Тасков, зам.-кметът по култура и  хуманитарни дейности Христина Шопова, зам.-кметът по европейските проекти и програми Зорница Кралева, зам.-кметът по строителство и сигурност инж. Янко Янков и зам.-кметът по икономика и финанси Иво Николов. На събитието присъстваха още депутати, представители на учебни заведения и културни институции.

         Присъстващите на събитието имаха възможност да видят част от мюзикъл, подготвен специално от студенти в АУБ. Освен това, по време на приема бяха представени традиционни ястия от пет различни държави, които гостите можеха да дегустират.

 Американският университет в България е основан през 1991 г. в Благоевград. В него се обучават около 1000 студенти от различни държави.  Възпитаниците на университета заемат лидерски позиции във водещи международни компании, в правителства и държавни администрации, в значими неправителствени организации по света. Капацитетът на висшето учебно заведение е 1500 студенти. В Благоевград се намира университетски комплекс „Скаптопара”, където живеят и се обучават студентите на АУБ. Там са разположени нови модерни общежития; Академичен център „Балкански”, който включва класни стаи, компютърни зали и офиси, библиотека.

АУБ е сред университетите, предлагащи  най-добрите условия за живот и обучение на своите студенти.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов