Избрани Новини

В Петрич и Кресна са правени само проучвания за настаняване на бежанци

Усилията са концентрирани към недопускане на нелегално преминаване на държавната граница

Няма решение на правителството за изграждане на приемателен център за бежанци на територията на област Благоевград. Това каза областният управител Бисер Михайлов за БНТ. Той обаче не скри, че са правени проучвания за осигуряване на терени за подобни центрове в Кресна и в Петрич.

Михайлов е категоричен, че усилията на правителството са концентрирани към недопускане на нелегално преминаване на държавната граница от бежанци. Затова все още продължават ученията по границата. Областният управител каза, че хората от Кресна не трябва да се притесняват, че в градчето ще бъдат настанени бежанци.

Бисер Михайлов - областен управител на Благоевград: Абсолютно не е необходимо да се създава такова напрежение, да се търсят неща, които към момента не са факт. Аз изхождайки от проведената среща, която беше на върха в ЕС и постигнатите споразумения съм оптимистично настроен за това, че към нашата страна към момента няма да има поток от бежанци или хора, които се опитват да влязат на територията на Република България.

 



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов