Избрани Новини

Десетки хотелиери от Банско на опашка за категоризация

Ако до края на годината не я направят, категорията на обекта им ще бъде прекратена.

Десетки собственици на хотели, хотелски комплекси, къщи за гости и др. се редят на опашка в общината, за да подновят категоризацията на стопанисваните от тях обекти съгласно Закона за туризма, информира bansko.net. На пререгистрация през тази година подлежат всички хотели и къщи за гости, които са били категоризирани през 2008 и 2009 година и искат да продължат да извършват туристически дейности.

За да се пререгистрират, първо трябва да подадат Заявление за категоризация във фронт-офиса на общината, където ще им бъдат предоставени необходимите документи за попълване, уточняват служители на общината. Ако до края на годината не го направят, категорията на обекта им ще бъде прекратена.

Обектите, които извършват туристическа дейност, без да притежават категоризацията за това, подлежат на глоби в размер на 1000 до 10 000 лева съгласно чл. 206 от Закона за туризма.

През 2017 година същата процедура очаква собствениците на обекти, които са били категоризирани през 2010 година, предупреждават експерти от община Банско.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)