Избрани Новини

Братя, свързани със Салах Абдеслам, стоят зад атентата на летището в Брюксел

Свят

23-03-2016, 10:46

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Има и четвърти заподозрян, неясен е извършителят на атаката в метрото

Братята Халид и Брахим Бакрауи са идентифицирани като атентаторите-самоубийци на летище „Завентем“ в Брюксел. Те имат връзка с единствения жив терорист от Париж от 13 ноември Салах Абдеслам, който беше заловен четири дни преди атаките вчера.  Това съобщи белгийското издание La derniere heurre.
Те са живяли в Брюксел и това са двамата мъже, които вчера бяха заснети от камерите за наблюдение на летището да бутат колички с ръкавици само на едната ръка. Вчера се появи информация, че те са родени в Беларус, все още няма потвърждение на тази информация. Счита се, че те са задействали бомбите, които са носели в куфари.
Третият мъж в кадъра е избягал и се издирва. Той не се е взривил. Казва се Наджим Лашрауи и е свързан с парижкия атентат.
До летището тримата са стигнали с такси, шофьорът му е разпитан. Таксиметровият водач разказал, че тримата мъже имали общо пет куфара, но те не се събрали и качили само три.
Единият брат Халид е взел под наем апартамент на улица „Дрис“, където беше открит 26-годишният французин, считан за единствения жив атентатор от Париж Салах Абдеслам. Той беше заловен при спецакция в Брюксел миналия петък.
Мнозина анализатори видяха връзка между неговото залавяне и вчерашните атентати, които взеха живота на поне 30 души, а над 250 бяха ранени. Бройката на загинали и пострадали постоянно се променя.
Междувременно стана ясно, че има и четвърти заподозрян.
След Лашрауи той е вторият жив терорист, който се търси след тройния атентат. Той е от турски произход, белгийски гражданин, на 22 години е и е собственик на черен автомобил „Ауди S4” с белгийска регистрация. Колата е била паркирана на летището.
 През април миналата година службите за сигурност се интересували от този мъж покрай негово пътуване до Саудитска Арабия.
 Все още няма информация за извършителя на атентата в метрото на Брюксел. Единствената информация вчера бе, че след взрива на станция "Малбек", при която загинаха 20 души, са били арестувани двама души.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов