Избрани Новини

България участва за първи път на модно изложение в Санкт Петербург

Националният щанд от 60 кв. м се организира от Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия

България участва за първи път на модното изложение FASHION INDUSTRY 2016 в Санкт Петербург, Русия. Националният щанд от 60 кв. м се организира от Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП) и на него се представиха 6 компании. Участие взеха модните фирми Европа Трико АД, Дани фешън ЕООД, Антоан Вилл ЕООД, Робсов ЕООД, „Що за чудовище" ЕООД и Дим ЕООД. Българските дизайнери показаха най-новите си колекции на руската публика чрез дефилета в официалната част на изложението.
Представяните български облекла бяха харесани както от руските дизайнери и търговски центрове, така и от обикновените посетители. Те очакват да сключат договори за износ. От руска страна дори проявяват интерес към производството на дрехи в България и изграждането на съвместни предприятия. Нашите дизайнери са удовлетворени от представянето и участието си във FASHION INDUSTRY 2016 в Санкт Петербург. Като основна пречка за реализирането на конфекциите посочват проблеми, свързани с логистиката (транспорт и складове).
FASHION INDUSTRY 2016 е най-важното събитие за представителите на модния бизнес на Северозападна Русия, единственото търговско изложение в региона, провежда се два пъти ежегодно от 1993 г. На него участие са взели 250 изложители от 80 страни на обща изложбена площ от 10 000 кв.м., като посетителите са били над 50 000 от цял свят. Основните представени групи стоки в изложбата са: готови облекла и трикотаж, текстилни изделия, шапки, кожа и кожени изделия и др. FASHION INDUSTRY се провежда два пъти годишно в B2B формат. Производителите от модната индустрия имат възможност да представят колекциите си за съответните сезони, да се срещнат с представители на търговията, както и да тенденциите в развитието на модния бизнес.







Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов