Избрани Новини

Община Благоевград връща 2,5 млн. лева по проекти на предишен кмет

В момента Община Благоевград оспорва размера на парите

Община Благоевград трябва да възстанови надвзети средства в размер на  2 349 445.65 лева по ОП „Околна среда 2007 – 2013“ , отпуснати по проекти, завършени през 2010 година. Финансовият ресурс е по договор за „Реконструкция и модернизиране на водоснабдителната и канализационна мрежа в кварталите „Струмско“, „Грамада“ и „Баларбаши“, както и изграждане на нова и подобряване на състоянието на съществуващата водопроводна мрежа в IV микрорайон на Благоевград“.

Сумата е надвзета и не е върната в срок. В момента Община Благоевград оспорва размера на парите, които трябва да бъдат възстановени и ще поиска разсрочено плащане.

"Създалата се ситуация натоварва бюджета“, категоричен е кметът д-р Камбитов.

Това не е единствен случай на бездействие от страна на Общината по време на мандата на кмета, управлявал от 2007 до 2011 година. Аналогичен е въпросът и с изграждане на регионална система за управление на отпадъците. Въпреки европейските изисквания, постъпки за реализиране на обекта не бяха направени до 2011 година. Веднага след встъпването си в длъжност кметът Камбитов задейства процедура по регистриране на сдружение и в момента се върви към реализацията на обекта.

В случай, че кметът Камбитов не беше насочил усилията си върху изграждане на депото, Община Благоевград щеше да бъде изправена пред фалит заради санкциите, налагани от ЕС.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов