Избрани Новини

Квартални инспектори пазят селата в Благоевградско

Два пъти месечно ще посещават малките населени места

Община Благоевград бе домакин на работна среща-дискусия на тема "Превантивни мерки за справяне с престъпността в малките населени места". Форумът бе иницииран от Асоциацията за европейско развитие на българското село, а за участие бяха поканени всички общини на област Благоевград, както и компетентни специалисти на органите на МВР.

 "Основна тема на срещата беше „превенцията“. Кметовете на малките населени места сме най-запознати с всичките проблеми, които съществуват там и искаме в по-добра координация с МВР още в зародиш да предотвратим престъпленията, за да не се стигне до тези тежки последици, които отчитаме в други области на България. Трябва да възстановим доверието първо в местната власт и след това в органите на МВР. Схемата, която очертахме е кмет на кметство-кмет на община-органи на МВР“, каза за Радио Благоевград кметът на село Дъбрава Росен Георгиев.

Основният проблем в малките населени места на Община Благоевград е липсата на квартални инспектори.

"Уговорихме се минимум два пъти в месеца кварталните инспектори да посещават малките населени места. В определени дни кварталният инспектор ще бъдат в приемната си и ще изслуша всичките проблеми на хората, които са се натрупали през това време, в което не е бил там“, каза Росен Георгиев.

По време на форума кметът на село Зелен дол Ангел Младенов е запознал подробно присъстващите кметове със схемата на телефонните измами и с начините и средствата за противодействие на телефонните измами.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов