Избрани Новини

Кметът Камбитов: "Няма по-социална община от Благоевград!"

Дамите от Клуб "Жена на годината- Благоевград" проведоха традиционната си среща-разговор с кмета

С разцъфнал стрък роза за всяка дама кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов посрещна в кабинета си гостенките от Клуб "Жена на годината" в Благоевград. Срещата е традиционна и се провежда винаги на Благовещение.

Д-р Камбитов поздрави дамите и им пожела слънчев и радостен празник, както и още дълги години да посрещат този хубав ден. Дамите му пожелаха това да се случи, но да го посрещат все така заедно със сърдечния си домакин.

Непринуденият разговор продължи над час, като кмет и гости обмениха мнения за развитието на града. Д-р Камбитов сподели своите виждание за насоките, по които работи екипът му. Похвали се, че в областта на социалната политика общината разполага с над 560 общински жилища, а се готви и за строителството на три нови блока с още 240 общински жилища, което ще подпомогне много социално слаби семейства или младежи, изоставени от родителите си или с някакви затруднения, които сами поемат по жизнения си път. Работи се за изграждането на Център за деца, жени, възрастни, жертви на насилие, подготвя се строителството на спортен център с всякакъв вид игрища, в района на бившата казарма започва също мащабно строителство - с нова църква, музей, минидисниленд за децата и т.н. Общината прави всичко необходимо за децата като подобряване на училищните бази, създаване на условия за развитие на масовия детски спорт, много културни и спортни прояви за учениците, развитие на ски спорта, плуването, футобла и др.

"Няма по-социална община от Община Благоевград"- тези думи на д-р Камбитов получиха одобрението и съпричастието на дамите от клуба, като си пожелаха да продължат да работят заедно и занапред за доброто бъдеще на Благоевград и неговите граждани.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов