Избрани Новини

С различните прояви деца каляват чувствата търпение и толерантност

В Крупник отбелязаха седмица на търпението

По най-добрия начин– непринудено, естествено, истинско, децата от училището в село Крупник могат да ни научат на търпение и толерантност. Стига да имаме сетивата да поемем големия урок от малките мъдреци. От първолаци до гимназисти се включиха в пъстрата програма през седмицата в най-многолюдното село от симитлийската община.

Десетки шарени балони полетяха в небето и обагриха синевата в знак на толерантност към различието.

Около деня с пъстрите балони имаше и презентация в класните стаи за търпението и търпеливостта. А децата, малки и пораснали, с голямо старание изработваха различни символи на търпението, с които сътвориха цяло табло.

На открито в топлите мартенски дни децата изживяха много емоции с различни еко-дейности под мотото ”Да се учим на търпение от природата”. Дребосъци засадиха семенца на различно светя в градинката под надслов „Имам търпение да те изчакам да разцъфтиш”, а по-големите белосаха дърветата в двора на училището. Навръх Благовещение децата посетиха църквата, а за финал на седмицата имаше кулунарно шоу – „Бъди търпелив-сътвори шедьовър” и шахматен турнир.

Иначе с различните прояви децата каляват у себе си чувствата търпение и толерантност и успешно могат да научат и големите на ценността, че търпението е качество на силните и смелите.

Дните преди Благовещение в СОУ "Св. Св. Кирил и Методий" в село Крупник вече по традиция, от няколко години, са под знака на Седмица на търпението. Учители и ученици са водени от идеята да намалят или да стопират напълно агресията в училище. В тази прекрасна извънкласна дейност с голяма активност и отговорност се включиха всички учители в училището и техните възпитаници. Организацията и провеждането на „Седмицата на търпението” се планира и провежда по предварително изработена програма, в която дейностите в отделните класове са разпределени по дни и възрастови способности на учениците.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов