Избрани Новини

Осмо училище в Благоевград създава свои журналисти /снимки/

Православният журналистически клуб "Кандилце" вече има нови членове

Православният детски журналистически клуб, създаден от Православния информационен център в Благоевград към Неврокопската света митрополия, продължава да увеличава своята численост. Ученици от пети-седми клас на Осмо СОУ "Арсени Костенцев" се включиха в бойките редици на малките журналисти, които усърдно вече половин година продължават работата си в детската православна рубрика "Кандилце". Тя се излъчва всяка събота след 10.00 часа по Радио Благоевград в детското предаване "Тийн зона".

Малките журналисти, ръководени от Антоанета Гулева, журналистка в Радио Благоевград, се учат да правят интервюта и репортажи, пишат и създават новини, записват притчи и кратки разказчета, които звучат в рубриката, подготвяна от тях. А новите им колеги от Осмо училище заедно с педагогическия съветник Жулиета Думбанова на първото си занятие обсъждаха обявения Ден на търпението и създаваха новини по темата. Вечерта същия ден взеха и интервюта от някои от дамите, номинирани за "Жена на годината" в Благоевград на церемонията.

Православният детски клуб "Кандилце" е отворен за всяко дете, което иска да се занимава с журналистика. Обучението е безплатно.

 



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов