Избрани Новини

Започва Седмица на екологията в Американския университет

Ще бъде открита с дискусия на тема "Нулеви отпадъци“

Засаждане на цветя в университетския комплекс „Скаптопара”, изработване на декоративни предмети от отпадъци и концерт, посветен на „Часът на Земята” са само част от инициативите, които ще бъдат осъществени по време на Седмицата на екологията в Американския университет в България. От днес до 2 април студенти от университета провокират хората да се замислят за влиянието, което оказваме върху околната среда и начините за опазването й.

Седмицата на околната среда ще бъде открита с дискусия на тема „Нулеви отпадъци“. В събитието ще участват представители от неправителствената организация „За земята“, преподавателят по околна среда и биология в АУБ Уилям Кларк и студенти от университета. Утре вечер всички желаещи ще могат да изрисуват собствени тениски, а в сряда ще бъдат засадени цветя в кампуса на АУБ. В четвъртък студенти ще покажат как ненужните вещи могат да се превърнат в изкуство и да послужат за декорация. Петъчната вечер ще бъде посветена на спортни събития с цел да се промотира активен начин на живот сред общността на АУБ. Седмицата завършва на 2 април 2016 г. с концерт, посветен на „Часът на земята“, на който ще бъдат загасени светлините за 1 час. Концертът ще започне в 20 часа в университетския комплекс на АУБ „Скаптопара”. 

Седмицата на екологията се провежда за осми път в Американския университет в България. Множество клубове и офиси от университета си сътрудничат и обединяват усилия, за да организират разнообразните дейности, които имат за цел да повишат ангажираността на хората към опазване на околната среда.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов