Избрани Новини

Малки таланти от Банско отново завоюваха злато

Школата по народно пеене и народни инструменти спечели златни медали на XVI Национален фолклорен конкурс "Орфееви таланти”

Талантите от Школата по народно пеене и народни инструменти с ръководител Марин Бърдарев отново спечелиха златните медали на XVI Национален фолклорен конкурс „Орфееви таланти”, който се проведе на 25, 26 и 27-ми март в Калофер с участието на 1 800 деца на различна възраст от цялата страна. Конкурсът е част от културната програма на Министерството на образованието и науката.
Малчуганите - народни певци, с автентични песни от банския фолклор, успяха да завоюват златните медали в трите възрастови групи. Десетгодишният Слави Коцов и осемгодишната Станислава Юнчова спечелиха „Златна лира на Орфей”, а Радостина Кехайова, Кристина Кацарова, Ива Павлевичина, Христина Юнчова и Теодора Хаджирускова спечелиха „Сребърна лира на Орфей”. Мартина Георгиева, Михаела Манчева, Илиян Стойков и Ирена Кадева получиха поощрителни награди.
В конкурсната програма за народни инструменти школата на Марин Бърдарев бе достойно представена от Иво Димитров – тамбура, който спечели поощрителна награда.
Участниците бяха оценявани от компетентно жури в състав: Нели Андреева, солист на ансамбъл „Филип Кутев”, Данислав Кехайов, художествен ръководител на ансамбъл „Пирин”, проф. Костадин Бураджиев, преподавател в АМТИИ - Пловдив, както и председателят на журито - проф. акад. Милчо Василев, ректор на Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство в Пловдив.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов