Избрани Новини

Транспортната гимназия в Разлог стана на 53 години

6-та година празникът се отбелязва като "Ден на постиженията“

Иновативни идеи, много начинания и чести успехи съпътстват в последните години Професионалната гимназия по транспорт в Разлог. Училището се слави като често предпочитано не само от децата в Разлог, но и от градове и  населени места от други общини.

Вече 6-та година празникът на гимназията се отбелязва като „Ден на постиженията“. Така всеки клас показва нови идеи, талант и умение в дадена сфера.

Най-малките в момента в училището, учениците от 8 "а клас" с ръководители Христина Попова и Росица Чилева представиха поетичен рецитал, а  под ръководството на Зинаида Тончева показаха множество табла и изложба от рисунки на тема „Типични разложки фолклорни носии“.

Инициативата „Учебна фирма“ с ръководител Гергана Тонина представи част от своята продукция – ръчно изработени картички и папки, с които учениците имат намерение и желание да съберат средства за участие в нови национални изяви.

Във връзка с отбелязването на 53 години от създаването на ПГ по транспорт бе издаден и празничен брой на вестник „Училищно време“. За издаването му се погрижи Ученическият съвет със съдействието на инж. Светла Адамичина. Чрез мултимедийна презентация десетокласничката Елена Дамянова, председател на Ученическия съвет, представи досегашните инициативи, дейности и успехи на гимназията. В  празничната програма се включиха група „Тоника-ПГТ“, буфосинхронистите от 11 клас и танцовият състав към училището с ръководител Зинаида Тончева.

Кметът на азлог инж. Красимир Герчев поздрави учениците и учителите, като им  пожела да бъдат здрави, талантът да ги съпътства винаги, а  волята и стремежът към нови начинания и следващи успехи да бъдат ежедневие за тях.

Гости на празника бяха още инж. Венцислав Гърменов, зам.-кмет по социалните дейности, служители от Общинска администрация, директори на училища от общината, родители, бивши учители, преподаватели от Югозападен университет „Неофит Рилски“, представители на бизнеса в Разлог, в чиито фирми  учениците провеждат учебна и производствена практика.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)