Избрани Новини

Училищата от Благоевград трескаво се готвят за надпреварата "Училище на годината”

Тя се провежда за трета поредна година

14 учебни заведения от Благоевград започнаха трескава подготовка за очакваната надпревара „Училище на годината”. Тя се провежда за трета поредна година под патронажа на кмета на община Благоевград д-р Атанас Камбитов.

Жребий, на който присъстваха представители на училищата-участници, определи кои от тях ще застанат едни срещу други в състезанието, придобило национална известност. „Училище на годината” има за цел покаже колко умни, образовани, инициативни, креативни и талантливи деца има в Благоевград. Идеята на състезанието е да обедини учители, родители и деца, които да работят заедно в общата кауза за придобиване на приза „Училище на годината 2016” за Благоевград.

Първият кръг от състезанието „Знание” ще се проведе на 27 и 28 април, кръг „Култура” на 10 и 11 май, а официалната церемония по награждаване на „Училище на годината” ще се проведе на 20 май от 19.00 часа в зала „Пейо Яворов”.

Знание, умения и талант ще покажат учениците от 1 до 12 клас на 12 учебни заведения. Те са разделени в две възрастови групи. Едни срещу други  в категория от 1 до 7 клас ще се състезават Осмо СОУ „Арсений Костенцев” и Второ основно училище "Димитър Благоев", Седмо СОУ „Кузман Шапкарев” и Пето СОУ „Георги Измирлиев, СОУИЧЕ"Свети Климент Охридски"- III ОУ „Димитър Талев”, ІХ ОУ „Пейо Яворов” и Седмо СОУ „Кузман Шапкарев”. Във втората група от 8 до 12 клас за титлата „Училище на годината” на Благоевград ще се състезават НХГ „Св. Св.Кирил и Методий” и ПГИ „Иван Илиев”, ЕГ „Акад. Людмил Стоянов”- Професионална гимназия по туризъм и лека промишленост „Гоце Делчев”, ПМГ "Акад. С. Корольов" и ПГСАГ „Васил Левски”.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)