Избрани Новини

14 медала от държавното грабнаха банскалийските биатлонисти

Състезанието се проведе на Белмекен

При променливо и неблагоприятно време се проведе Държавното първенство по биатлон в Белмекен за мъже, жени, юноши и девойки.

При мъжете състезателят  Михаил Клечоров спечели златен медал на спринта, както и два сребърни медала на „Индивидуално“ и „Преследване“.

Неговият съотборник Димитър Парталов зае съответно едно четвърто и две пети места в спортното съревнование.

При жените Даниела Кадева завоюва един златен медал в „Индивидуално“ и два бронзови медала в „Спринт“ и „Преследване“. Дафинка Коева също завоюва два сребърни медала на „Спринт и „Преследване“, както и един бронзов медал в „Индивидуален старт“.

Треньорът на отбора Георги Джолев със задоволство отчете първо място на щафетата на своите възпитаници, тъй като те спечелиха с голямата преднина златен медал.

Първо място - шампионска титла, взеха в щафетата момчета от старша възраст: Благой Тодев, Благовест Стоянов, Даниел Колчагов и Панталей Мицин.

По-малките момчета, водени от треньорките Ирина Никулчина и Елена Дурчова, също спечелиха два златни, един сребърен и един бронзов медал.

По време на провелото се Държавно първенство по биатлон, на състезанията в Самоков, за купа „Самоков“, в ски-алпийски дисциплини, Сиян Питов и Мария Билярова спечелиха по един сребърен медал. Маги Илиева зае четвърто място.

Треньорите Саша Бистрина и Цветан Джолев също изразиха своето задоволство от представянето на състезателите.

При празнуването на заслужения триумф треньорите и състезателите на ски клуб "Банско" пожелаха да изразят своята искрена благодарност за предоставената финансова помощ от община Банско, както и към кмета на курортната община Георги Икономов за оказаната неизменна подкрепа.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов