Избрани Новини

Инспектори следят за безопасното саниране в Благоевград

Проверяват фирмите-изпълнители

От Инспекцията по труда започват проверки на фирмите, които санират сгради по националната програма в област Благоевград. Инспекторите ще проверяват условията на труд на място, ще се следи и за това дали всички работници имат сключени договори, съобщава БНТ.

Около 30 души работят по санирането на 40-и блок в благоевградския квартал „Еленово”. Всяка сутрин те преминават инструктаж за работния процес. Техническият ръководител на обекта Николай Тодоров е категориччен, че безопасността е едно от най-важните неща.

Николай Тодоров – технически ръководител: "Тия блокове са високи и изискват малко по-голямо внимание за безопасността на работа. Примерно, когато се реже с ъглошлайф, трябва да има очила, ръкавици, облекло, предпазни обувки с желязо."

67 блока ще бъдат санирани по националната програма в Благоевград до края на годината. От Инспекцията по труда са категорични, че всички фирми, наети да извършват саниране, ще бъдат проверени.

Петър Попадийн – директор на Инспекция по труда-Благоевград: "Където се намират фирми за саниране, ще бъдат проверявани, най-вече по безопасност, тъй като на територията на страната зачестиха много злополуките по строителните обекти."

Проверките в областта вече са започнали. От Инспекцията по труда казаха, че за сега не са установени сериозни нарушения.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов