Избрани Новини

Музей на Пирин ще има в Банско

Зимният сезон в курорта преминава с 5% повече гости

Въпреки отчетените 10% спад на туристическите резервации в Банско за първите два месеца на тази година, в сравнение със същия период на миналата, като цяло зимният туристически сезон в курорта преминава с 5% повече гости. Това отчитат от туристическия бранш в зимния курорт близо две седмици преди закриване на ски сезона в курортния град.

Гръцките туристи, които са голям процент от гостите в курорта, са започнали идват в началото на месец март, след като са приключи стачките на фермерите на границата. Въпреки липсата на гръцки туристи в първите два месеца от годината някой хотелиери отчитат ръст от над 5%.

Янка Рахова - собственик на хотел в Банско: "По-големите хотели – четиризвездните, вече всички взеха да прилагат системата ол инклузив, тя за някои туристи е много привлекателна."

За да привличат повече гости, от кметството в Банско имат идея да изградят музей на Пирин, където ще бъде изложено ски оборудване и медали на известни спортисти и предмети от бита и живота на местните хора.

Георги Икономов - кмет на Община Банско: ”И една супер модерна зала, която виртуално ще пренесе в планината, тоест много, много интересен според мен проект.”

Бронзовата медалистка от олимпиадата в Солт Лейк Сити от 2002 година - Ирина Никулчина, каза, че ще бъде сред първите дарители на музея.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов