Избрани Новини

Рекламират Белица

Туристическата дестинация е сертифицирана с марка ЕДЕН през 2009 година

Белица ще бъде рекламирана на национално и международно ниво по проект на Министерството на туризма. Това стана ясно, след работната среща между кмета на Белица Радослав Ревански и представители на българските ЕДЕН дестинации по проект "Комуникационна кампания за популяризиране на дестинации ЕДЕН от България- второ издание".

EDEN e акроним на European Destinations of ExcelleNce /най-добри европейски дестинации/ и представлява инициатива, която популяризира моделите на устойчиво развитие на туризма на територията на целия Европейски съюз.

Ревански поема инициативата и лично ще участва в изпълнението на дейностите по проекта, който е на стойност от близо 70 000 лв. и е с продължителност 18 месеца.

На срещата присъстваха и Мая Падарева - секретар на НЧ "Георги Тодоров-1885" и Красимир Кельов - създателят на сайтове за природни забележителности.

"Туристическата дестинация Белица е сертифицирана с марка ЕДЕН през 2009 г. Тогава Община Белица спечели първо място с проект на НЧ "Георги Тодоров-1885"– "Белица - природният феномен" в обявения национален конкурс от Министерството на туризма през 2008 г.", заяви секретарят на читалището в Белица Мая Падарева.

Проектът "Комуникационна кампания за популяризиране на дестинации ЕДЕН от България - второ издание" има за цел да промотира българските най-добри ЕДЕН дестинации, в това число и Белица както на националния, така и на избрани чуждестранни туристически пазари.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов