Избрани Новини

Обучават медицински сестри за по-добра грижа за деца с диабет

Инициативата се организира от Сдружение "Култура без граници“ със съдействието на Община Благоевград

Медицински сестри от детски градини и училища  в Благоевград ще преминат обучение за по-добър контрол и грижи за деца с диабет. Инициативата се организира от Сдружение „Култура без граници“ със съдействието на Община Благоевград. Обучението ще се проведе на 4 април /понеделник/ в зала 5 на Община Благоевград.  Основните акценти в подготовката са острите усложнения на хроничното състояние диабет хипоглекимия и хиперглекимия – животоспасяващите действия, както и компенсацията по време на извънкласните форми на обучение.

Лектори по време на обучението са утвърдени специалисти в областта на детската ендокринология, както и представители на различни компании, работещи с инсулинови препарати и продукти. Сред целите на обучението е да се покаже, че диабетът не е страшна диагноза и че децата с диабет не са различни от останалите.

 Община Благоевград води активна политика в посока превенция на заболявания при деца чрез насърчаване развитието на спорта, създаване на необходимите условия за това в учебните и десетки заведения.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)