Избрани Новини

Студенти представиха творчеството на Филип Павлов с концерт /Снимки/

Благоевград Лайф

01-04-2016, 09:21

Снимка:

ЮЗУ "Неофит Рилкси"

Автор:

blagoevgradutre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Два дни Благоевград бе блус и джаз (галерия)

Храни и стоки за бита събра благотворителна акция в ЮЗУ /Снимки/

"Творчески портрет" обрисува класическия композитор

Студенти от ЮЗУ „Неофит Рилски“ и докторанти от НМА „Проф. Панчо Владигеров“- София представиха произведенията на Филип Павлов - един от най-добрите български музиканти и водещи преподаватели по класическа музика не само у нас, но и по света.
Програмата стартира с клавирната пиеса „Игра” от композитора Филип Павлов. С помощта на пианото композиторът успя да пресъздаде играта между деца. Пред пълна зала той сподели интересни подробности около създаването на своите произведения.
Концертът продължи с изпълнението на Анелия Господинова. Тя представи шест кратки пиеси по популярни приказки, сред които „Котаракът в чизми пред огледалото”, „Къщата на Баба Яга”, „Ян Бибиян се разхожда на Луната“, „Дяволчето Фют”, „Тежко хоро” и „Камбани”.
Публиката се наслади още на вокален цикъл „Седем нощни седемстишия”, стихове Одисеас Елитис в изпълнение на Таня Лазарова – сопран и Анелия Господинова – пиано“, „Дует на прецаканите“, стихове Филип Павлов, в изпълнение на Милан Георгиев и Лазар Цончев. Закачливият текст и танците на Милан и Лазар предизвикаха искрени усмивки у преподаватели и студенти.
На сцената редом със студентите и Филип Павлов излезе виртуозният музикант на Ку -Ку бенд Илия Илиев, който изпълни три пиеси за кларинет и пиано. Преди изпълнението си Илия Илиев получи дипломата си, с която му се присъжда образователната и научна степен „Доктор“ по Методика на обучението по музика.
Концертът завърши с две танцови миниатюри от мюзикъли на Филип Павлов.

Студентите от специалност „Поп и джаз пеене“ показаха театрални и танцови умения като влязоха в ролята на папараци и погледнаха през розовите очила. Постановка „Папарак” изпълниха второкурсниците Павлина Порумова, Кирил Давидов и Дмитро Труфкин, а през „Розови очила“ погледнаха първокурсничката Михаела Кючукова и третокурсникът Милан Георгиев. Хореографията на двете постановки е подготвена от доц. д-р Желка Табакова.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов