Избрани Новини

Превозвачи искат компенсация за намалените пътувания на военноинвалидите

Искат и повече линии до планинските райони

Купуването на шофьорски книжки трябва да спре, защото това създава убийци на пътя. Това каза членът на парламентарната комисия по транспорт Георги Свиленски в коментар за арестите на служители на агенция “Автомобилна администрация”, съобщава БНТ. В ход е процедура за повдигане на обвинения срещу част от тях за изнудване на превозвачески фирми, вземане на подкупи и издаване на фалшиви шофьорски книжки. Свиленски участва в работна среща с превозвачи в Благоевград.

Според Георги Свиленски получените сигнали за злоупотреби от служители на автомобилната инспекция са представени от парламентарната комисия по транспорт пред транспортния министър на 10 февруари тази година. Резултатите идват сега.

Георги Свиленски - член на транспортната комисия в Народното събрание: “Не са само служителите на агенцията, тоест те, когато вземат пари, вероятно ги носят на някой. Важното е този път да се стигне до поръчителя.”

Превозвачи запознаха представители на транспортната комисия в парламента с проблемите, пред които са изправени. Те настояват за повече субсидии за градските автобусни линии, както и за планинските райони.

Стефан Седефчев - председател на Синдиката на транспортните работници в България към КНСБ: "Втория момент е за компенсациите – за намалени пътувания. Това е за военноинвалиди, пенсионери, ученици и т.н., които също не са достатъчни и затрудняват доста дейността на дружествата."

Превозвачите настояват и за по-сериозен контрол върху нерегламентираните превози на пътници.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов