Избрани Новини

4-годишно дете загина след избухване на печка на твърдо гориво

Пожарът възникнал в Кюстендил

Най-вероятната причина за пожара, при който загина 4-годишно дете, е избухване на печка на твърдо гориво. Това съобщиха за „Фокус” от Областна дирекция на МВР – Кюстендил. Първоначално се е чул звук от взрив, по-късно е установено, че е избухнала печка на твърдо гориво. Загиналото дете е момиченце, на четири години и половина. Пострадали са майката на детето, както и 22-годишният му брат.

Пострадалите са откарани за лечение в УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов". Те са настанени в Клиниката по изгаряния, съобщи говорителят на лечебното заведение Мария Пойразова. "Жената е в тежко състояние, с 50% изгаряния. При нея ще се премине към оперативно лечение след стабилизиране на общото ѝ състояние. И тя, и младежът имат инхалация с пушечни газове плюс изгаряне на горни дихателни пътища”, обясни Пойразова, като уточни, че младежът е с 20% изгаряния на лявата ръка и му предстои операция.
Снощи в жилищна сграда на улица „Антим I” в Кюстендил възникна пожар, при който загина 4-годишно дете, а майка му и брат му пострадаха сериозно и бяха откарани за лечение в столицата. Пожарът бе погасен от екипи на Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ - Кюстендил. Изгорял е покривът и вторият етаж на жилищната сграда. Районно управление „Полиция“ работи по случая, установяват се причините, довели до трагедията.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов