Избрани Новини

Съмнения за злоупотреби има в дупнишката болница

Постоянно излизат нови задължения, заяви управителят

Днес управителят на общинската болница в Дупница Росен Тимчев изрази съмнение, че е извършена злоупотреба с документи в лечебното заведение, информира zadupnitsa.com. Той даде пример с линейката, която е дарена на болницата. При закарването и преди дни в автосервиз е установено, че автомобилът никога не е бил ремонтиран, нито обслужван, а в същото време в лечебното заведение са приложени фактури за сериозни суми, a последната постъпила е на стойност 1564 лева.

"Напомням на всички, че това е престъпление- измама и се наказва от Наказателния кодекс със затвор“, заяви управителя на болницата.

"Това е линейка и да се правят злоупотреби с такъв автомобил е недопустимо", допълни още Тимчев.

"Постоянно излизат някакви нови задължения", това заяви още управителят на общинската болница и допълни, че може да поиска външен одит от Агенцията за държавен финансов надзор. Тимчев обяви, че не би се поколебал да даде на прокурор всеки, който е злоупотребил. Във връзка със структурните промени управителят коментира, че те ще започнат от средата на месец април, поради административни и юридически причини. Като поетапна крачка от спасителния план на болницата е съкращаването на около 20 щатни бройки, които са празни. Тимчев не отрече, че ще има съкращаване на работещи хора, но към момента не се ангажира да даде точен брой. Той обяви още, че неотложният кабинет няма да бъде закриван. Все още не е ясна съдбата на отделенията по белодробни заболявания, психиатрия и хемодиализа. Първите две показват добри резултати в рамките на месеца, но хемодиализата е далече от очакваното, обясни Тимчев. Връчени са предизвестия на служители, които вече са пенсионери.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов