Избрани Новини

Млади журналисти спечелиха първо място на конкурс

Това е предаването "Тийн зона“ на детската редакция към Обединен детски комплекс – Благоевград и Радио Благоевград

Предаването „Тийн зона“ на детската редакция към Обединен детски комплекс – Благоевград и Радио Благоевград спечели първа награда от Националния конкурс за журналистика в Разград „Григор Попов“. Младите репортери бяха отличени в категория "Радиожурналистика", а предаването, с което спечелиха първото място бе на тема "Агресията сред децата и тийнейджърите“, съобщи БНР. 

Децата от благоевградския клуб "Журналистика" бяха удостоени и със специалната награда да Общинско радио - Разград за цялостното си представяне в творческата надпревара.  

Ръководетил на детската редакция е Красимира Александрова. Радио Благоевград е медията, която дава възможност за изява на младите репортери и водещи в професионална среда.

Предаването "Тийн зона", което се излъчва в ефира на Радио Благоевград всяка събота от 10.00 до 12.00 часа е територията, в която децата  развивават своето творческо въображение и талант, научават се да правят интервюта, анкети и репортажи. Младежкият екип  поставя теми и проблеми, вълнуващи младите хора. В това предаване младите кандидат-журналисти получават знания и умения за създаване и водене на рубрики, за звуков монтаж и редактиране на журналистически материали, за работа с репортерски диктофон и радио-кола, развивават своите комуникативни умения и уменията си за водене на диалог и дискусия, за работа в екип.

Предаването навърши вече своите 15 години в ефира на Радио Благоевград. Много млади журналисти пораснаха с предаването, някои от тях вече работят професионално като журналисти.

В четвъртото издание на Националния ученически журналистически конкурс "Григор Попов`2016" - Разград участваха 210 творби на индивидуални участници и 43 колективни творби от автори от 30 населени места. Журито, което излъчи победителите и най-добре представилите се, бе съставено от петима журналисти от Разград. Церемонията по награждаването на  победителите и тази година бе сред експозициите в Художествена галерия „Проф. Илия Петров“. 



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов