Избрани Новини

От 4-ти април приемат заявления за детските градини

Приемът ще продължи до 28 април

Подаването на документи за деца в детските заведения на територията на община Благоевград започва на 4 април и ще продължи до 28 април.  

Заявленията се приемат в съответната целодневна детска градина или ОДЗ по желание на родителите. Приемът се извършва посредством точкова система, която се формира чрез два вида критерии - общи и социални. Общите критерии са за деца на родители, живеещи в района на детското заведение и деца, които имат брат или сестра, вече приети в детското заведение и ще продължат обучението си в него и през следващата година.

Социалните критерии обхващат деца, настанени за отглеждане по Закона за закрила на детето при близки и роднини или приемно семейство, деца сираци, деца полусираци, близнаци, деца на многодетно семейство с три и повече деца от едно домакинство и деца, чийто родител е с трайно намалена работоспособност над 71 %.

И тази година, както предходните, не се очаква да има проблем с броя на местата в детските градини, благодарение политиката, водена от  кмета на Благоевград д-р Атанас Камбитов и неговия екип.

През първия мандат на управление на д-р Камбитов бяха открити две нови детски градини. Предстои да бъде преизградена и ЦДГ №8 “Вечерница“.

Детайлна информация за критериите, сроковете, подбора и документите е публикувана на сайта на община Благоевград в раздел „Детски градини и ясли“.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)