Избрани Новини

Видеонаблюдение ще дисциплинира шофьорите в Гоцеделчевско

Монтират и мантинели по опасни участъци в региона

"До края на тази година трябва да бъде извършено проектиране и разширение на моста над река Градска на кръстовището на ул. "Тодор Александров" и ул. "Екзарх Антим 1" в центъра на  Гоце Делчев, монтиране на метален парапет пред входа на ЦДГ "Радост". Предстои и монтиране на видеокамери на възлови кръстовища и части от улици, с цел регистриране на нарушения, преминаване с висока скорост, неспазване на забранителни знаци в града, както и монтиране на предпазни мантинели на опасни участъци от пътищата за селата Делчево, Брезница, Корница и Лъжница", съобщи секретарят на Общинската комисия по безопасност на движението Атанас Гаминчев.

Според местната комисия по безопасност на движението в Гоце Делчев пешеходците не са особено дисциплинирани при пресичане на пътното платно, като много често не правят това на пешеходните пътеки, а където решат, че им е удобно, с което създават рискове за себе си и останалите участници в движението.
Основен проблем е и контролната дейност по отношение на шофьорите, които нарушават закона за движение по пътищата.

По наблюдение и оплаквания на граждани, най-големи задръствания, особено в пазарните дни  понеделник и петък, стават на улица "Бяло море" в участъка от автогара "Динамо" до кръстовището с улица "Търговска", заради неправилно паркирани автомобили, което стеснява до непроходимост тази част от улицата.

Докато бъде направено планираното разширение, там трябва да бъде наложен по-строг контрол от КАТ, смятат жители на града.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов