Избрани Новини

Хора от разложкото село Баня протестират срещу лихвар от Радомир

В петък вечерта разруши дърводелския цех на бизнесмените Иван Гърменов и Илия Левенов

Около 50 души от разложкото село Баня излязоха тази сутрин на протест срещу радомиреца, който в петък вечерта разруши дърводелския цех на бизнесмените Иван Гърменов и Илия Левенов, предаде Дарик.

По думите на протестиращите, Юлиян Димитров придобива имоти от хората чрез измами и лихварство. Те заявиха, че мъжът ги заплашва и тормози, за да придобива тяхната собственост.

Случаят с разрушения цех е втори удар срещу собствениците, но този път вандалският акт е заснет с камери, на които ясно се вижда, че Юлиян Димитров дава напътствия коя сграда да бъде разрушена с маниту. В момента по случая работи и прокуратурата.

"Нашите спорове с Юлиян са от 6-7 години, но вече се задълбочават с непрекъснати заплахи и така въпросният господин иска да заграби цялата собственост, като търси някакви варианти. Около 10 преписки има в прокуратурата вече повече от година и не се задействат, отбиват се във времето и това му дава сила, за да продължава с нови издевателства", споделя Катлин Христова, една от потърпевшите и собственик на цех за пелети.

В подкрепа на жителите на протеста беше и кметът на селото Мария Юрганчева, която заяви, че иска редът и спокойствието в селото да бъде запазен. "Има полиция, прокуратура, съд, които да решат моментните спорове и ако има някакви имуществени проблеми между двете страни, съдът е органът, който трябва да ги реши, а не това, което се случи преди две нощи", категорична бе Юрганчева.

В подкрепа на Юлиян Димитров на протеста дойде неговият адвокат заедно с група хора. Той заяви, че това са хипотези и твърдения, които имат за цел да го уличат и допълни, че Юлиян Димитров е пълноправен собственик на въпросния имот, като показа нотариален акт от 2014 г.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов