Избрани Новини

Министър Калфин награди млади дизайнери

Студентите от ЮЗУ впечатлиха публиката с колекция "Лутроки"

Министър Ивайло Калфин награди с плакет и грамота студенти, възпитаници на дизайнера-преподавател Мария Онтева. Студентите от Югозападния университет „Неофит Рилски" – Благоевград впечатлиха публиката с колекция „Лутроки", вдъхновена от българската народна носия. Тя бе представена на Петия европейски форум за социално предприемачество в Пловдив, където взеха участие над 100 производители от 16 държави.

С модната колекция младите дизайнери показаха своята гледна точка за стил и елегантност. Вдъхновени от градската енергия, магията на елементите, нежността на неутралните цветове, съчетани с контрастно червено, те успяха да пренесат публиката в един свят на креативност, идейност и фантазия.

Модерните тоалети представиха третокурсниците от специалност „Мода" Ирина Ваклинова, Вяра Маринова, Димитрина Николова, Звездомира Десподова, както и първокурсниците Татяна Донкова, Петър Янев и Михаела Георгиева. Колекцията е реализирана съвместно с ТПК „Нов свят" – Благоевград . Това е едва началото на съвместната работа между утвърдените умения от практиката на предприятието в областта на модата и свежите идеи на прохождащите дизайнери. Предстоят още много общи творчески изяви, които да дадат възможност за професионално развитие на новите имена в българската мода.
За професионалното развитие на студентите от Югозападния университет „Неофит Рилски", специалност „Мода", ще помогне и сключеният меморандум за сътрудничество с Националния съюз на трудово-производителните кооперации - България. Така младежите могат да бъдат на стаж в предприятията по мода в цялата страна.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов