Избрани Новини

Антон Гошев представя свои картини в Благоевград

Изложбата е в Общинската художествена галерия

Благоевградският художник Антон Гошев откри днес своя самостоятелна изложба в Общинската художествена галерия. Той представя свои картини и в двете зали на галерията.

Роден е на 14 декември 1970 г. в Благоевград. Възпитаник е на Югозападен университет "Неофит Рилски", член на Съюза на българските художници (СБХ) - секция "Живопис" и на международната организация за пластични изкуства АИАП /ЮНЕСКО/.

Цветовете при Гошев са ярки, формите символични, а внушенията многопластови. Картините му сякаш са на ръба на избора, на новия ден, на всичко, което ни предстои. Те са контрасти и прозорливи и предизвикват откровеност, а повечето от тях имат и текстови послания.

Има много самостоятелни изложби живопис в Благоевград, Кюстендил, Пловдив, София, Париж, Женева и др. Участва в двойно повече регионални,  национални и международни сборни изложби, конкурси и пленери. Почетен участник е в изложби на съвременни автори в Македония, Унгария, Франция, Германия.

Негови картини са собственост на частни колекции в САЩ, Македония, Франция, Полша, Хърватско, Италия, Кипър, Норвегия, България, Гърция, Унгария, Швейцария и във фондовете на градските галерии на Перник,  Благоевград и СБХ в София.

 



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)