Избрани Новини

Андрей Новаков ще говори със студенти в ЮЗУ

Цикълът срещи е на тема “Тайната на успеха”

Днес от 11.30 часа в зала 301 на Правно-исторически факултет в цикъла от срещи "Тайната на успеха", организиран от Кариерния център, ще се проведе среща с бившия възпитаник на Югозападен университет Андрей Новаков. 

От 2008 до 2011 г. е председател на Студентски парламент към Правно-исторически факултет на Югозападен университет "Неофит Рилски", като бива преизбран на поста за втори мандат. За кратко е бил главен редактор на студентския вестник "Вестникът". През 2011 година е избран за заместник-председател на най-голямата студентска организация в Европа, тази на Европейските студенти демократи (European Democrat Students), а през 2012 е единственият зам.-председател, преизбран на поста си. От 2011 до 2014 година работи като експерт "Връзки с обществеността" в община Благоевград. В общинска администрация активно работи по теми, свързани с медийната политика на общината и международната ѝ дейност.

Андрей Новаков е най-младият член на Европейския парламент. Новаков е член на Комисията по регионално развитие и заместник-член в Комисията по бюджети и Комисията по контрол на бюджетите. На 4 юни 2015 г. е избран за съпредседател на Комисията по устойчиво развитие към ЕвроЛат. На 6 октомври 2015 година Европейският парламент одобрява доклада "Новаков", след който България получава 6,377 милиона евро финансова помощ за справяне с последствията от наводненията и тежката зима през същата година.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов