Избрани Новини

Цял месец чистят Мелник за Великден

В акцията се включват и местните жители

Цял месец уборка в Мелник, за да бъде най-малкият ни град чист и подреден за големия християнски празник Великден. В акцията се включват и местните жители. Те „тренират" с метлите двуразово – и сутрин, и следобед.

„Има много работа, никак не е лесно, но за мен хигиената и чистотата са много важни. Чакаме хиляди български и гръцки туристи за великденските празници, не бива да се излагаме. Само хората към кметството, дето са по временната заетост, не могат да се справят. Затова отправих апел и към мелничани да запретнат ръкави и да направим градчето ни приветливо и чисто", обясни кметът на Мелник Наско Петев. Той преди време осигурил да се доставят 3-4 контейнера, които са втора употреба, но пък вършат добра работа. Поставени са на места, където досега не е имало кофи и често там се образували нерегламентирани сметища. Управникът настоял пред фирмата по чистотата да минава по-често, за да не се препълват контейнерите и да се принуждават местни хора и туристи да изхвърлят отпадъци край тях, които после кучетата разнасят навсякъде.

Здрава уборка правят служителите на църквите и на Музея на виното в Мелник. Районите около тези сгради трябва да са лъснати до блясък за Великден. Гръцките туристи по традиция посещават храмовете в региона, както и Роженския манастир. Българи, чехи, македонци и французи също ще бъдат тук за великденските празници. „Всичко трябва да блести от чистота. Защото чужденците и това гледат. Няма да се изложим", твърдят местните хора, които почистват районите край домовете си, пише standartnews.com.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов