Избрани Новини

Андрей Новаков към студентите: Гордейте се, че сте възпитаници на Югозападния университет

"Няма нищо страшно в провалите“, каза пред студентите евродепутатът

Евродепутатът Андрей Новаков закри цикъла от срещи „Тайната на успеха“, организиран от Кариерния център на ЮЗУ „Неофит Рилски“. Бившият възпитаник на Югозападния университет се срещна с настоящи студенти, за да сподели историята за пътя си от Пазарджик до Европейския парламент.

 Срещата на най-младия евродепутат със студентите премина изцяло в приятелски диалог. Участие в нея взеха десетки възпитаници на Югозападния университет, които с интерес слушаха историята на младия евродепутат.

"Всичко, което съм започвал, се е получавало по трудния начин. Всичко, което съм правил е стартирало с провал, но трябва да знаете, че няма нищо страшно в провалите“, каза пред студентите Андрей Новаков. Според него човек трябва да расте като оризовия клас и колкото по-нависоко е, толкова по-здраво трябва да е стъпил на земята.
Бившият възпитаник на ЮЗУ „Неофит Рилски“ посъветва студентите да не мрънкат, а да се борят за това, което искат и да се справят с трудностите. Защото когато един човек мрънка, нито ще живее по-дълго, нито ще живее по-добре, смята евродепутатът.

Андрей Новаков призова студентите да бъдат със самочувствие и да се гордеят, че са възпитаници на Югозападния университет „Неофит Рилски, защото примерите за успели хора, които са завършили Благоевградския университет са стотици.

"Искам да излезете от тук с вдигнати глави и не защото аз съм бил тук, а защото утре вие ще сте на това място. Ако си го поставите за цел ще постигнете всичко и никой не може да ви спре“, с тези думи евродепутатът се обърна към настоящите студенти на ЮЗУ „Неофит Рилски“.

"Израснах в населено място с под 1000 човека, всички реквизити, които ми трябваха, за да постигна нещо, не бяха на лице, но винаги съм знаел, че ако искам да постигна нещо единственият на когото мога да разчитам съм аз“, каза още пред студентите Андрей Новаков.

В края на срещащата евродепутатът Андрей Новаков получи почетна грамота от заместник-ректора по научно-изследователската дейност и докторантското обучение на  ЮЗУ „Неофит Рилски“ доц. д-р Георги Апостолов. Андрей Новаков прие с радост грамотата и заяви, че ще я постави до грамотата, която е получил от списание „Форбс“.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)