Избрани Новини

АНТИСПИН кампания се проведе в ЮЗУ

Тя бе под мотото "Да запазим посоката, да продължим пътя“

С кампания „Да запазим посоката, да продължим пътя“ Студентски съвет към ЮЗУ „Неофит Рилски“ и Регионална здравна инспекция – Благоевград фокусираха вниманието на студентите към отговорното сексуално поведение, употребата на презервативи и значимостта на това, всеки да узнае навреме своя ХИВ статус като грижа за собственото здраве и това на партньора.

Пред студентите на Югозападния университет бе изнесена лекция на тема:  „Безопасен полов живот“. Биянка Равначка, специалист в РЗИ – Благоевград, представи по забавен и атрактивен начин какви са болестите ,предавани по полов път и методите за предпазване от тях.

Кампанията бе съпътствана с раздаването на презервативи и информационни брошури във всички учебни корпуси на Югозападния университет „Неофит Рилски“, както и с анонимно консултиране и изследване за ХИВ. Пред централния вход на Учебен корпус 1 на ЮЗУ „Неофит Рилски“ бе разположен мобилен медицински кабинет, в който всеки желаещ получи безплатно и анонимно консултиране и изследване за ХИВ/СПИН. Резултатите от изследването ставаха готови в рамките на една минута. За ХИВ/СПИН се изследваха над 70 души, като всички тестове са отрицателни.

 



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов