Избрани Новини

Готови са фишовете за глоби при неправилно паркиране в Сандански

В 14-дневен срок собствениците на излезли от употреба МПС-та са длъжни да ги преместят

С изменение на Наредбата за опазване на обществения ред, обществената чистота и спокойствието на гражданите, приета с решение на Общински съвет- Сандански в края на януари, фишовете за нарушение на Наредбата ще се съставят от определени със заповед на кмета лица или от служителите на Районно управление – Сандански.

Глобите, които ще бъдат налагани, са в различен размер спрямо нарушенията, като длъжностните лица ще бъдат длъжни да съставят актове за установено от тях нарушение.

При издаден фиш, глобата, по който не е платена доброволно в 7-дневен срок от датата на издаването му, ще се смята за влязло в сила наказателно постановление.

Глоба от 50 лв. до 200 лв. грози всеки, паркирал върху зелени площи, площади или декоративни пешеходни зони. Глоби ще бъдат налагани и при паркинг на пешеходни пътеки, пред входовете на паркове, училища, предприятия, както и на други места, където е възможно да влизат и излизат превозни средства. При неправилен престой и паркиране на МПС установяване на нарушението може да става и без присъствието на водача, като за целта ще се залепва известие за глоба с фиш по образец, указващо на водача да заплати съответната глоба в общинска администрация – Сандански.

Към днешна дата са разпечатани 500 фиша и кметът Кирил Котев уточни, че след изтичане на 14-дневния срок за преместване в частен имот на излезлите от употреба или спрени от движение МПС-та, ще  бъдат  съставяни  актове  за установяване на административно нарушение  и  налагани глоби в размер на 200 лева съгласно  разпоредбите на  Наредба  за опазване на обществения ред, обществената чистота и спокойствието на гражданите.

Целта на мерките, които предприема община Сандански, са проходимост на общинската пътна мрежа, спазване на правилата за движение и нормативните изисквания, които важат за всички.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов