Избрани Новини

Международна конференция обсъжда миграцията в Благоевград

Темата е "Миграцията и предизвикателствата, пред които е изправена Югоизточна Европа: предложения за политики за изграждане на силна и свободна Европа“

Международна конференция „Миграцията и предизвикателствата, пред които е изправена Югоизточна Европа: предложения за политики за изграждане на силна и свободна Европа“ се провежда в АУБ вчера и днес. Международната конференция събира на едно място членове на Европейския парламент, създатели на политики, граждански организации, представители от медиите, академици и студенти от региона, за да дискутират предизвикателствата, породени от нарасналия миграционен поток. Участниците ще разработят общо становище за най-наболелите проблеми и техните причини, както и подходящи предложения за политики, които могат да бъдат приложени на практика. По време на заключителната сесия участниците ще приемат декларация с ключови препоръки за политики, написана от екип, съставен от докладчици от различните кръглите маси и работни срещи, които ще се проведат по време на конференцията. На първия ден ще присъства Филип Гунев, заместник-министър на вътрешните работи на България. 

Конференцията се осъществява с партньорството на Американски университет в България, фондация „Фридрих Науман“ за Югоизточна Европа, фондация „Център за правна помощ – Глас в България“ и фондация „Група за подкрепа на бежанци“.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)