Избрани Новини

Чужденец заби бутилка в главата на младеж в Благоевград

24-годишният К.И.е срязан от челото до шията

24-годишният К.И. от Благоевград е с жестоко разрязано лице след удар с бутилка по главата. Сериозният разрез е по цялото лице, от челото до шията. По спешност той е приет в хирургия на благоевградската болница.

Екшънът се разиграл около 03,00 часа миналата нощ в заведение в центъра на Благоевград. Благоевградчанинът бил в дискотеката заедно със своя приятел Б.П. Двамата седели на маса в ъгъл на заведението, танцували и се веселили. Станали от масата и когато се върнали, К.И. забелязал, че непознат седи на неговия стол, на който било и коженото му яке. На масата била и бутилката му с бира. Младежът учтиво помолил непознатия да му освободи стола, а нападателят отговорил на английски език, че не разбира. Последвал разговор на английски език, при което съвсем неочаквано чужденецът агресивно посегнал към бутилка и я ударил със сила по главата на момчето. От силния и неочакван удар пострадалият паднал на пода. Докато се съвземе и изправи, нападателят, който бил с още двама чужденци, си тръгнал необезпокояван. С окървавена глава и наранявания по тялото пострадалият младеж е приет в спешно отделение. Той пристигнал там, придружаван от приятеля си. След стабилизиране на състоянието му е хоспитализиран в хирургично отделение.

Сигнал за инцидента е подаден своевременно в полицията. От ОД на МВР - Благоевград съобщиха, че в 03,30 часа от спешно отделение на МБАЛ - Благоевград са информирани за приет младеж, който е ударен по главата при сбиване, а нападателите са избягали. Служители на Първо РУП - Благоевград пристигнали на място през нощта в болницата, вчера пострадалият е разпитан и в болничното легло. Предполага се, че нападателите са студенти, които се обучават в Благоевград.

„Касае се за нараняване, при което са засегнати лицето и шията на пациента”, каза началникът на хирургично отделение д-р Д. Димитров. Той поясни, че порезната рана е повърхностна, имал е късмет, нанесена е на изключително опасно място, при по-дълбоко проникване е съществувала реална опасност от засягане на огромни кръвоносни съдове. „Пациентът остава за лечение в хирургия под активно лекарско наблюдение, провеждаме антибиотична терапия, тъй като има риск от усложнения”, поясни д-р Димитров.

За коментар по случая потърсихме пострадалия младеж, който категорично отказа, съобщава в."24 часа",  той очаква компетентите органи да си свършат работата.

Разследването по случая продължава. Полицията все още изяснява обстоятелствата, нападателите се издирват.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов