Избрани Новини

В Благоевград се проведе конференция за развитието на икономиката и бизнеса

Бяха представени дейностите на Агенцията за насърчаване на българските предприятия

Областният управител Бисер Михайлов откри днешната конференция на тема „Подпомагане на малкия и среден бизнес през 2016 г“.
Той приветства тази така важна инициатива с голямо значение за развитието на икономиката и насърчаване на малките и средни предприятия в момент на икономическа криза и нарастваща безработица, особено сред младите хора.
На конференцията бяха представени дейностите на Агенцията за насърчаване на българските предприятия, новите мерки в подкрепа на намирането на външни пазари и партньори за българския бизнес. Освен това бяха представени и възможности за достъп до финансови инструменти в подкрепа на малкия и среден бизнес.
„Надявам се, че днешната конференция ще бъде от голяма полза за всички нас и ще представи основните мерки, които са в основата за развитие на иновациите и предприемачеството, което от своя страна създава най-много работни места чрез основаване и развитие на малки и средни предприятия. Предприемачеството и иновациите трябва да са главното средство за създаване на по-конкурентна глобална икономика, както и най-добрият начин за създаване на работни места в страната“, подчерта областният управител, като добави, че малките и средните предприятия са тези, които могат да доведат до разширяване на пазара и конкуренцията и да спомогнат за икономическото развитие на региона. 



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов