Избрани Новини

Откриха клуб за македоно-българско приятелство в Охрид

Сдружението вече има клонове в много македонски градове

Над 200 души дойдоха за официалното откриване на клуба на Сдружението за македоно-българско приятелство в Охрид, което вече има клонове в много македонски градове.

"Мястото на Република Македония е в Европейския Съюз и НАТО и това няма как да се случи, ако я няма братската ръка, подадена от официална София", заяви пред "24 часа" лидерът на българите в Македония Петар Колев.

За председател на дружеството бе избран Иван Боев, а за секретар Крсте Ристески. "Отварянето на този офис беше много необходимо. По този начин ние ще помогнем за още по-добрите отношения и комуникации между двете държави. За тази цел ние планираме реализацията и на европейски проекти. Допълнително това ще е една отлична презентация на самия град Охрид пред света", допълни председателя Иван Боев.

Евродепутатът Ангел Джамбазки, народният представител Красимир Богданов, председателят на Държавната агенция за българите в чужбина Борис Вангелов, заместник-областният управител на Софийска област Петър Харалампиев, както и  генералният консул на Република България в Битоля Теодор Русинов бяха сред гостите на тържеството.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов