Избрани Новини

Пиян блъсна пешеходка и избяга

В колата му откриха ловна пушка и боеприпаси

38- годишна пешеходка е била блъсната от пиян водач на „Фолксваген”, който държал в колата си ловна пушка и боеприпаси, съобщават от полицията в Добрич.

Вчера, около 3:00 часа е получено съобщение за възникналото пътно произшествие в с. Спасово с ранен пешеходец. На място е установено, че лек автомобил „Фолксваген” с добричка регистрация, управляван от 37-годишния И.И. от селото е блъснал 38-годишната пешеходеца А.А., също от с. Спасово, след което избягал от местопроизшествието.

Пострадалата жена е настанена в добричката болница с травма на главата и долни крайници, без опасност за живота.

Около 4,30 часа в местността лозята с. Минково край Добрич са открити автомобилът и шофьорът му. При извършената проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 1,75 промила в издишания от водача въздух.

В автомобила са установени и иззети едноцевна ловна пука и боеприпаси, като водача на колата не представя надлежно разрешение за притежанието им.

В хода на работа е извършена проверка на частен дом в село Спасово, обитаван от И.И., където са установени и иззети други 19 броя патрони за ловно оръжие. С полицейска мярка за срок от 24 часа И.И. е задържан в Първо РУ МВР Добрич. Работата по случая продължава.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов