Избрани Новини

Природен парк "Беласица" отбеляза "Седмицата на гората" /снимки и видео/

Забавни игри и информация бяха подсигурени за децата

Дирекция на Природен парк "Беласица" към Изпълнителна агенция по горите отбеляза „Седмицата на гората 2016“ с няколко събития, информира БНР. Инициативите започнаха с традиционно засаждане на дръвче в района на парковата администрация. Мероприятията продължиха с гостуването на децата от Дневен център „Надежда“ град Петрич в информационния природозащитен център на природният парк. 

В един от дните през отминалата седмица служителите на Природен парк „Беласица“ почистиха местността „Бялата чешма“ и тя беше готова да посрещне своите гости за планираният на следващият ден „Празник в гората“. Този празник бе част от националната инициатива организирана от Изпълнителна агенция по горите под мотото „Подобри гората“. В тази връзка мероприятия бяха проведени в цяла България.

Дирекция на Природен парк „Беласица“ съвместно с ТП-ДГС Петрич и сдружение „Млад планинар“ отпразнуваха събитието на местността „Бялата чешма“. Децата научиха как се измерва височината на дърветата с висотомер, как се работи с клупа и за какво се използва горската марка. Младите планинарчета бяха забавлявани с образователни игри с природна насоченост. За всички деца взели участие в инициативата ДПП „Беласица“ осигури награди.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)