Избрани Новини

Ремонтирана улица пропадна в Мурсалево

Това е безконтролна работа, категорични са местните хора

Само 6 месеца след като в Мурсалево беше пусната в експлоатация чисто нова канализационна мрежа, пътните настилки на няколко улици в селото пропаднаха. Обектът все още е в гаранционен период и фирмата изпълнител ще трябва да поеме на свои разноски наложилите се нови ремонтни дейности.

Канализационната мрежа в Мурсалево бе изградена от няколко фирми, които в период от три години се сменяха като изпълнители. Само 6 месеца след пускането ѝ в експлоатация асфалтът върху няколко улици в Мурсалево е пропаднал.

"В довършителните работи накрая момчетата поизпуснаха нещата, има улици, които вече 4 месеца, откак е подписан Акт 16, продължават да пропадат, това е ненормално."
"Така не се прави, да се слага земя. Аре, разбирам, нека да е земя, но защо не се трамбова, да не потъва."

За да не се случат инциденти местните хора сами вземат мерки. С подръчни материали обозначават пропадналия асфалт.

"Слагали сме тука тръби, въобще сигнални материали, въобще кой каквото намери, щото като минеш ти и не си от Мурсалево, че се пребиеш, ние ги знаеме къде са, но хората не ги знаят."
Кой е гледал, кой е контрол създавал, но това е безконтролна работа, за да е така, не е имало никакъв контрол на това нещо."

От Община Кочериново обясниха, че все още не е ясната точната причина за пропадането на улиците. Имало обаче вероятност стар водопровод да е протекъл и затова асфалтът да е пропаднал. В близките дни фирмата изпълнител ще започне нови ремонтни дейности на обекта, съобщава БНТ.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)