Избрани Новини

Селата от Невестино остават блокирани заради огромно свлачище

Има опасност свличащата се земна маса да събори две къщи

Села от община Невестино остават блокирани заради огромното свлачище край Пелатиково, което се активира още през март заради поройните дъждове. Заради лошото време в момента пътят не се разчиства. Има опасност свличащата се земна маса да събори две къщи.

Свлачището в местността „Бальо“, в землището на село Пелатиково, се простира на около 45 декара. В непосредствена близост до него е домът на Бойка Танева.

Бойка Танева: „Много се страхуваме, не малко. Те работят всеки ден, но то постоянно слиза. Те го пробият, а на сутринта пак е същото, все едно не са работили.“

Достъпът до селата Длъхчево-Сабляр, Смоличано, Страдалово и Раково все още е затруднен. Кметският наместник на Пелатиково увери, че се работи на терен за решаване на проблема.

Илия Манчев - кметски наместник на село Пелатиково: “Еми работят машините. Повече не мога да ви кажа нищо.“

Машините обаче не работят - увери се екип на БНТ. Заради лошото време и калната маса в района техниката не може да се справи в момента, каза главният експерт по строителството в Община Невестино инж. Людмил Стоянов. Очаква се в рамките на 5 дни работата да бъде възобновена.

Свличащата се земна маса заплашва да събори две къщи. По настояване на кмета на Община Невестино - Димитър Стаменков, областният управител на Кюстендил Виктор Янев свика областния щаб за действие при кризистни ситуации, който прави обследване на засегнатия район. Достъпът до съседните населени места се извършва по обходни маршрути.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов