Избрани Новини

Център за рехабилитация на болни от множествена склероза ще има в Благоевград

Общината предостави сграда за лечебното заведение

Център за рехабилитация на болни от множествена склероза ще има в Благоевград. От Общината вече са отпуснали помещение за тази цел. Това ще бъде първият подобен център у нас. Центърът е важен за болните с това заболяване, защото ако не извършват ежедневна физиотерапия, има голяма опасност да се парализират.

Помещението е предоставено на дружеството на болните от МС в Благоевград в началото на месеца.

Дафинка Георгиева: "Тенденцията е да сме стабилни, да можем да си помагаме,да се раздвижваме."

За ремонта и оборудването местното дружество ще разчита както на събраните досега средства от благотворителност, така и на помощта на различни институции. От Националната хуманитарна гимназия в града вече са дарили два уреда - бягаща пътека и шведска стена. Нуждаят се обаче от още уреди.

Биляна Петкова – фондация “МС Общество –България” - клон Благоевград: "За да отпочнем - от две масажни кушетки, още една шведска стена, от дюшеци, от ластици за раздвижване."

Центърът за рехабилитация ще могат да посещават не само болни от множествена склероза, но и хора с други заболявания. Медицински лица и рехабилитатори вече са потвърдили, че ще помагат в дейността му. Той ще бъде отворен през цялата седмица.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов