Избрани Новини

Кметът Икономов взе участие в Годишната среща на министър Ангелкова с кметовете

Община Банско участва с щанд и с тематична презентация

Кметът на община Банско Георги Икономов взе участие в Годишната среща на министъра на туризма Николина Ангелкова с кметовете на общини. Срещата се проведе в рамките на 13-то международно изложение „Културен туризъм” във Велико Търново. Бяха обсъдени възможностите на културния туризъм за развитието на България като разпознаваема целогодишна дестинация, създаването на единна информационна система за културно-историческите обекти, подобряването на републиканската пътна инфраструктура, която води до туристическите атракции.

„Дебатът по предстоящите промени в Закона за туризма, който проведохме миналата седмица в рамките на комисията по икономика и туризъм към Националното сдружение на общините, бе продължен и в този формат. Отново подчертах двете най-важни промени, залегнали в становището ни по проектозакона - въвеждането на онлайн регистрациите в хотелите и връзката им с НАП и МВР, както и недопускането на категоризирането на отделни апартаменти като туристически обекти. Заедно с колегите кметове отбелязахме трудностите, които срещаме с поддържането на паметниците на културата, някои от които са частна собственост” заяви Икономов след срещата.

По време на изложението, освен с щанд, Община Банско участва и с тематична презентация, изтъкваща културно-историческите забележителности в курорта.

„Културният туризъм - привличането на туристи от страната и чужбина с музикални фестивали, исторически забележителности, автентична кухня и фолклор, са стъпките към превръщането на Банско в целогодишна дестинация. Работим последователно в тази посока вече няколко години, подпомагайки местния туристически бранш” коментира още Икономов.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)