Избрани Новини

Втора присъда за машинист, подал фалшив сигнал за бомба

Този път е за притежание на марихуана

Помощник-машинист, подал фалшив сигнал за бомба във влака, получи второ наказание от съда в Петрич, този път за притежание на марихуана, съобщава в. "24 часа".

В навечерието на именния си ден - 5 декември м.г., Николай Маджиров бил на работа. Управлявал влака от Дупница до Кулата и по време на движението употребявал алкохол. Когато тренът пристигнал на граничната гара, докато чакал да потегли обратно, под въздействие на употребения алкохол, Маджиров се обадил на тел. 112, защото преценил, че е по-добре да продължи да празнува, отколкото да е на смяна. Съобщил, че непознат циганин му казал, че във влака имало бомба, която щяла да избухне. На място веднага били изпратени полицейски служители които отцепили района и дежурната оперативна група при РУ на МВР Петрич. Криминалистите разпитали машиниста, който си признал, че е автор на фалшивата бомбена заплаха.

Водещият оперативната група извършил обиск на Маджиров и от десния страничен джоб на анцуга иззел пакетче с 0,256 грама канабис.

Срещу него е повдигнато обвинение за притежание на дрога. Пред съда уволненият вече машинист поискал делото да се гледа по съкратената процедура. Обяснил, че марихуаната е била за негова лична употреба.

Заради това, че случаят е маловажен, а в момента Маджиров е безработен, съдът му определи наказание 200 лв. глоба.

За фалшивата бомбена заплаха по телефона пък наскоро получи 7 месеца пробация и безвъзмезден труд в полза на обществото от 150 часа.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)