Избрани Новини

Автомобилисти се надпреварват в Благоевград

Провежда се вторият кръг от шампионата на България по автомобилизъм

Вторият кръг от шампионата на България по автомобилизъм стартира тази събота в Благоевград и продължава и днес, предаде Дарик.

Клубът-организатор на събитието "Диамо" съобщи, че автомобилистите, които ще мерят сили на 4-километровото трасе с посока с. Делвино, са 46.

Както всяка година интересът от страна на пилоти от Гърция и Македония не липсва, шест са чужденците, които ще участват в мероприятието. В списъка присъстват и две дамски участия - на Ива Русинова и Диана Стоянова, които ще се състезават наравно с мъжете и ще опонират за позиции в техните класове.

Миналогодишните шампиони Любен Каменов, Любомир Мечков, Ивелин Чапанов и Йордан Тодоров ще направят силна битка за челно класиране.

"Щастлив съм, че интересът към състезанието е толкова голям, това ни мотивира още повече. Силни автомобили и най-добрите пилоти от Планинският шампионат на България ще участват в "Планинско изкачване Благоевград 2016". Целият екип на "Диамо" организираме с много желание това събитие. Надявам се всичко да протече нормално и безаварийно. Готови сме с подготовката", заяви директорът на клуба Георги Стоянов.

Мероприятието се организира от Спортен клуб "Диамо", Община Благоевград, Българска федерация по автомобилен спорт и партньори.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов