Избрани Новини

Апаши отмъкнаха 24 000 лева от жилище в Благоевград

Крими

18-04-2016, 13:10

Снимка:

blagoevgradutre.bg

Автор:

blagoevgradutre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Няма спирка! Крадецът краде и в затвора

Крадец поднови гардероба си

Полицията в града задържа деца в друга кражба

Нагла кражба на 24 000 лева разследва благоевградската полиция. Дръзкият обир е извършен посред бял ден в неделя, когато в апартамента не е имало никой от собствениците му. Ударът е направен от апашите за времето от 13,30 до 16,30 часа в частен дом в благоевградски квартал.

Най-вероятно са проникнали в жилището с подправен ключ, тъй като при огледа не е установено взломяване на входната врата, нито пък на прозорците. Неканените гости са претършували всички помещения, обърнали всичко с краката нагоре, но открили крупната сума пари. Други вещи и ценни предмети не липсват, взети са само парите. Почти сигурно крадците са имали информация, че в жилището се съхранява толкова голяма сума, не е изключено да е някой близък или познат на собствениците, твърдят криминалисти. По случая е образувано досъдебно производство за кражба.

Междувременно, трио невръстни апаши беше спипано от благоевградската полиция – младежите са на 18, 17 и 15 години. Задържан е най-големият, който е с инициали Е.Ж., той е от Благоевград. За времето от 11:30 часа на 12 април до 01:30 часа на 13 април той и двамата му по-малки авери извършили кражба на медна тава, около 20 литра домашна ракия, бормашина, 15 литра олио, електрическо моторче от пералня и медни отпадъци от мазе на къща в Благоевград. Стойността на нанесената щета е около 250 лева. За случая е уведомена Районна прокуратура – Благоевград, съобщава standartnews.com.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов